Buitengewoon Kindercoaching


Kinderen zijn onze toekomst, als ze weten wie ze zijn en wat hun doel is in dit leven kunnen ze de toekomst creëren waarvoor ze gekomen zijn.

                                                         Wander van Hinsberg, Buitengewoon.

Voorwoord

Ik, Wander zelf ook hooggevoelig, heb een ruime ervaring op het gebied van hooggevoeligheid en wat dat met een kind kan doen die daar niet in begrepen word. De persoonlijke ervaring die ik heb met de gevestigde hulpverlening aan kinderen met hooggevoeligheid is dat deze zeer beperkt is. Er is te kort tot geen verbinding met het te helpen kind, en vaak worden niet terzake doende oplossingen aangedragen. Ik heb daar een grote ervaringsdeskundigheid aan over gehouden en kan vanuit die basis kinderen ondersteunen die in het zelfde schuitje zitten als waar ik gezeten heb.

 

De ervaringsdeskundigheid, de verbinding van gezien en begrepen worden tezamen met de HBO opleiding kindercoach die ik momenteel volg maken mij tot een unieke coach. Daarmee help ik kinderen zichzelf en de wereld waar we in leven te begrijpen en om te gaan. De hooggevoeligheid zetten we in als kracht in. Ik bied ook ondersteuning aan de ouders/verzorgers om weer in contact te komen met het kind en die te begrijpen. Indien nodig zal ik ook gebruik maken van de Akasha Kronieken om een dieper inzicht in de situatie te krijgen, een TSS-behandeling om trauma's te verwijderen of een energetische huisreiniging om de leefomgeving weer neutraal en aangenaam te maken.

 

Momenteel ben ik al ruim 7 jaar werkzaam in de verstandelijk/lichamelijkbeperktenzorg, deze mensen zie ik als heel bijzonder en puur. In deze periode heb ik veel van hen, mijn collega's en door scholing mogen leren hoe divers elk mens is en hoe je de eigenheid van iemand naar voren kan halen.

 

Inzetbaar voor?

Kindercoaching is breed inzetbaar en bied ondersteuning voor kinderen tot en met jongvolwassenen (+-25 jr). Ik heb hieronder een paar voorbeelden/gedragskenmerken weergegeven om het makkelijker herkenbaar te maken.

 • Je komt moeizaam mee met je omgeving, thuis en/of buitenshuis.
 • Te maken hebben met pesterijen.
 • Je voelt je onbegrepen en begrijpt de wereld om je heen veelal niet.
 • Snel overprikkeld en vermoeid.
 • Stemmingsgevoeligheid voor personen en omgeving.
 • Onverklaarbare klachten als buikpijn/hoofdpijn of andere lichamelijke ongemakken.
 • Lichamelijke en/of geestelijke onrust, hyperactief en ongeremd zijn.
 • Korte concentratie spanne voor zaken die geen interesse wekken.
 • Hyperfocus op zaken die wel interesse wekken en daar in verdwalen. Word vaak met ADHD/ADD in verband gebracht.
 • Een beperking hebben (verstandelijk en/of lichamelijk)
 • Ondersteuning/begeleiding voor het hele gezin.

 

Gezinsondersteuning

Met gezinsondersteuning zijn we gericht op de plek van het kind binnen het gezin. Hoe is de gezinscohesie?

 

 

Actieve en Passieve Coaching

Ik heb twee manieren van coachen, actief en passief. Ze bezitten beide hun eigen unieke mogelijkheden en kenmerken die tezamen een breder inzicht in de hulpvraag en methoden van aanpak creëren.

 

Actieve coaching; lekker naar buiten fietsen, skaten of wandelen met of zonder honden.

              Heb je wat anders in gedachten? Laat het me even weten, dan kijk ik naar de toepasbaarheid!

Passieve coaching; Lekker binnen in een rustige warme ruimte waar we oefeningen kunnen doen en een goed gesprek                           kunnen voeren en ik de TSS-behandeling geef.

 

 

Hoofddoelen

Als coach heb ik een aantal hoofddoelen in het coachtraject die ik heel belangrijk vind en wat je van mij mag verwachten. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet;

 • Helder maken waar je tegenaan loopt.
 • Jou in laten zien wie je in essentie bent.
 • Jou in je kracht zetten.
 • Om kunnen gaan met emoties van anderen en de invloed die het op jou heeft herkenbaar maken.
 • Zielenmissie helder maken en inzetten.
 • Jou om leren gaan met je gevoel.
 • Leuke oefeningen om je hierbij te helpen/versterken
 • Jouw eigenheid versterken.

 

Werkwijze,

Ik vind het erg belangrijk dat ieder persoon krijgt wat hij of zij nodig heeft. Daarom stem ik mijn coaching altijd af op de persoon in kwestie zodat ik de best mogelijke ondersteuning kan bieden met het mooiste resultaat.

 

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek. Hier maken we helder wat de hulpvraag is en wat ik voor jullie kan betekenen. Ik doe een voorstel welk pakket naar mijn inziens het meeste resultaat bied, er is dan nog ruimte voor aanpassing. Dan gaan we over tot uitvoer. Tussentijds houden we contact bespreken de voortgang en stellen zo nodig bij.

 

Als je na het kennismakingsgesprek toch besluit om een andere weg in te slaan breng ik €45- in rekening. Als je besluit wel gebruik te maken van mijn diensten is het kennismakingsgesprek kosteloos.

 

Ik kan zo mogelijk ook mijn vaardigheden Akasha Kronieken lezen, TSS behandeling, Personal Clearing en Energetisch huisreinigen inzetten voor het beste eindresultaat. (click op de link voor meer info)

 

Tijdens gesprekken zet ik mogelijk geluidsopnamen in, deze maak ik enkel met toestemming van de ouders/verzorgers. Indien de persoon in kwestie meerderjarig is vraag ik die om toestemming. De opnames gebruik ik voor kwaliteitsdoeleinden van de coaching en mijn vaardigheden als coach. Het gebruiken van deze opnamen zal strikt volgens de jongst geldende privacywetgeving geschieden.

 


 

Heb je vragen of wil je meer weten over Buitengewoon Kindercoaching? neem dan gerust contact met ons op

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.